LISP-intro – del 1

Forside » AutoLisp-vejledninger » LISP-intro » LISP-intro – del 1

Velkommen til introduktion til AutoLISP

Jeg har prøvet at udføre denne introduktion på en måde, så enhver AutoCAD-bruger, der er fuldstændig begynder på programmering, kan følge med. Har du lidt mere erfaring med AutoLISP, er det alligevel muligt, at du kan finde et par guldkorn hist og pist. Så må du bare springe over de mere elementære afsnit.

Tekstmarkeringer i denne vejledning

I denne vejledning finder du tre slags markeringer af tekst i farvede tekstbokse.
Dem ser vi lige hurtigt på, så du kan genkende dem, når du støder på dem i teksten.

LISP-funktioners signatur

En signatur er en slags skabelon for en LISP-funktion. Signaturer for funktioner vises i denne vejledning i en grøn boks. F.eks. ser signaturen for setq, som er en fundamental funktion i AutoLISP, sådan her ud:

(setq sym expr [sym expr] …)

Funktionens navn (her setq) står altid først umiddelbart efter startparentesen. Herefter følger et eller flere elementer (kaldes også arguments), som vises i kursiv. Det er de elementer, der skal tilføjes, for at funktionen kan gøre det, vi ønsker, at den skal gøre. Elementer, der står i klamme-parenteser er valgfrie, hvilket vil sige, at de kan udelades.

Programkode

Eksempler på programkode vises i blå boks som dette eksempel for funktionen list:

(list “Hund” “Kat” “Kanin” “Hest” “Ko”)
Uddybende forklaringer

Forklaringer, der går en lille smule ud over det aktuelle emne eller vedrører lidt mere avancerede funktioner, som du ikke umiddelbart behøver at forså, står i en grå boks med lidt mindre skrift:

Specielle forklaringer, uddybninger og sidebemærkninger vises i grå tekstbokse.

På næste side går vi i gang med at se på basale lisp-funktioner …