LISP-intro

Forside » AutoLisp-vejledninger » LISP-intro

Et redskab i hverdagen

At kunne udføre egne funktioner I programmeringssproget AutoLisp er næsten en nødvendighed for enhver CAD-ansvarlig. Det giver en fleksibilitet I dit daglige arbejde, og ganske enkle funktioner kan hurtigt vise sig at være supernyttige, så den tid, der er brugt på programmeringsarbejdet, meget hurtigt tjener sig selv ind.

Nærværende introduktion er udført, så en fuldstændig begynder hurtigt vil kunne komme frem til noget, der rent faktisk kan gøre noget aktivt i AutoCAD.

Programmeringssproget AutoLISP er baseret på det mere grundlæggende programmeringssprog LISP. Lisp står for LIST Processing – altså et sprog, der baserer sig på såkaldte lister.

Fundamentalt …

AutoLISP fungerer via en række predefinerede funktioner, der alle sammen returnerer en eller anden værdi, alt efter, hvilke informationer, vi fodrer funktionen med.
Enhver funktion indledes med en startparentes efterfulgt af funktionens navn.
Herefter følger for det meste forskelligt input, som funktionen skal bruge for at udføre det, vi gerne vil have den til.
Enhver funktion afsluttes altid! med en slutparentes.

Følg med i AutoCAD …

Bemærk, at du altid kan skrive LISP-kode direkte på AutoCADs kommandolinje. I langt de fleste tilfælde vil det dog være meget mere effektivt at benytte det indbyggede programmeringsinterface VisualLISP, men mere om det senere.
Hvis du vil afprøve nogle af nedenstående eksempler, kan du indtil videre sagtens afprøve dem på AutoCADs kommandolinje.

Tjek Autodesks hjemmeside

Nærværende vejledning er kun beregnet til at få dig i gang med at programmere i AutoLISP, men det er en rigtig god ide også at orientere sig på Autodesks hjemmeside.